• 13 MAR 18

  Agafar un avió pot generar-me problemes a les dents?

  Els canvis de pressió durant el vol poden provocar molèsties a les dents, sobretot a persones amb càries, obturacions (empastaments) o genives inflamades

  S’acosten les vacances de Setmana Santa. Amb sort, faràs una escapada de desconnexió. Amb molta sort, tindràs suficients dies lliures per convertir l’escapada en un viatge amb majúscules. Potser l’avió serà el teu medi de transport. I si et diem que volar pot generar-te problemes a les dents? A Clínica Cervera t’expliquem com els canvis de pressió de l’avió poden afectar a la teva boca.


  Barodontàlgia, molèsties a les dents per canvis de pressió     

  La barodontàlgia és la molèstia a les dents que apareix per canvis de pressió, cosa que pot succeir a la cabina d’ un avió, especialment durant l’enlairament i el descens. 


  La pressió de l’aire en el nostre cos ha d’equilibrar-se amb la pressió de l’aire exterior. En el cas de la càmera pulpar, que es localitza dins de la corona de la dent i està composta per un teixit molt innervat (moltes terminacions nervioses) i irrigat (molts capil·lars sanguinis), l’adaptació als canvis de pressió atmosfèrica a vegades no és possible. Això és causa de la rigidesa de les seves parets. La conseqüència? Un dolor agut per la força exercida des de l’interior cap a l’exterior. 


  És difícil saber quan apareixerà aquest dolor perquè no ho pateix tothom. Però aquelles persones amb càries, obturacions (empastaments) o genives inflamades es veuen més afectades per la barodontàlgia que aquelles sense problemes bucodentals. 


  Si viatges amb avió de manera habitual o practiques esports que impliquen grans ascensos (muntanyisme) o descensos (submarinisme), augmenta la freqüència de les teves visites al dentista i extrema els teus hàbits d’higiene bucodental. 


  D'altra banda, també és convenient visitar al dentista si, recuperada la pressió habitual, la dent segueix patint molèsties.