• 02 ABR 20

  COVID-19: Com cuidar la salut de la teva boca en temps de confinament

  És important extremar les mesures de prevenció i la neteja del raspall de dents

  La facilitat de contagi del coronavirus ens ha obligat a tots a prendre mesures preventives. Un hàbit tan rutinari com el raspallat de dents no s’escapa d’aquest context, pel que hem d’adaptar-lo a les noves circumstàncies. Per això, t’expliquem què has de tenir en compte per cuidar la salut de la teva boca en temps de confinament.


  Ara, més que mai, és clau que extremem la higiene de la nostra boca ja que és la millor eina per prevenir problemes bucodentals. En el context d’estat d’alarma declarat pel Govern d’Espanya, moltes clíniques dentals s’han vist obligades a tancar les seves portes i altres, com Clínica Cervera, manté les seves portes obertes per atendre casos d’urgència. D’ aquí que sigui realment important complir amb la nostra higiene per prevenir possibles problemes greus que ens obliguen a sortir de casa i exposar-nos a un contagi en major o menor mesura.


  Quines mesures haig de prendre per raspallar-me les dents?


  1. Renta’t les mans

  És la primera i principal recomanació que ens han fet totes les autoritats sanitàries des de que va començar l’epidèmia del virus COVID-19. Si toquem amb les mans alguna cosa contaminada, el virus passa molt fàcilment des d’aquestes superfícies a les mucoses de la boca, els ulls o el nas. Per això, abans de tocar el nostre raspall de dents (que anirà a la boca), renta’t a consciència les mans amb aigua i sabó, com a mínim durant 40 segons.


  2. Segueix la regla “2x2” del raspallat 

  Has de raspallar-te les dents com a mínim 2 vegades al dia durant un mínim de 2 minuts, preferiblement amb una pasta dentífrica amb fluor. A la nit, a més, hem d’utilitzar fil dental o raspalls interproximals perquè no quedin restes entre les dents.


  3. Renta, desinfecta i asseca el raspall

  Quan acabis el raspallat, neteja el teu raspall amb abundant aigua per retirar les restes de pasta i aliments. Durant la pandèmia del coronavirus, hem d’extremar la seva neteja per la nostra seguretat i per la de les persones que conviuen amb nosaltres. S’ha de tenir en compte que un percentatge alt de la població és portadora del coronavirus sense saber-ho (els anomenats asimptomàtics) perquè no presenten cap símptoma. Com que el coronavirus està present a la saliva, és molt recomanable desinfectar el capçal del raspall després de cada ús. Per això, pots utilitzar aigua oxigenada diluïda a l’ 1 % i submergir-hi el capçal durant un minut. Per últim, asseca’l bé, sacsejant-lo força. 


  4. Deixa’l lluny del lavabo i del vàter

  Cada vegada que ens rentem les mans o estirem de la cisterna, les bactèries i virus circulen per l’ambient. Per aquest motiu, l’ideal és tenir els raspalls de dents com a mínim a un metre de distància del lavabo i del vàter, i que no comparteixi recipient amb altres raspalls ja que poden transmetre’s bactèries, virus i fongs entre ells. 


  Totes aquestes mesures t’ajudaran a evitar que el raspall de dents pugui convertir-se en un element de contaminació creuada.