• 14 FEB 20

  Ortodòncia invisible: els 10 dubtes més freqüents (2/2)

  Contestem a les preguntes que ens fan els nostres pacients sobre la tècnica Invisalign

  Encara et queden dubtes sobre la ortodòncia invisible? En el nostre darrer post sobre Invisalign ens vàrem deixar algunes preguntes freqüents per respondre, així que avui tornem amb unes altres cinc qüestions que acostumen a plantejar-nos els nostres pacients sobre aquest tipus d’ortodòncia transparent i removible. Som-hi!! 


  1.És dolorós?

  Al principi de cada fase, quan ens col·loquem un nou alineador, és normal que algunes persones notin certa pressió a les seves dents. Tot i que és una cosa que generalment desapareix en un parell de dies.


  2.Afectarà a la meva manera de parlar?

  No és el més habitual, encara que necessitarem un període inicial d’adaptació ja que tindrem un nou element a la boca. Això també passa amb els aparells d’ortodòncia tradicionals.


  3.Podria posar-me els alineadors només a les nits o treure-me’ls per alguna ocasió especial?

  No és convenient. Per l’èxit del tractament és fonamental que portem els alineadors durant un mínim de 22 hores al dia, pel contrari serà menys eficaç i es retardarà la durada del tractament. En cas de tenir un esdeveniment excepcional, podries treure’t els aparells si ho consideres necessari, però el més recomanable és complir amb les hores prescrites. El teu compromís és clau per l’èxit del tractament.


  4.Puc posar-me Invisalign si porto implants o obturacions?

  En principi, els implants dentals i les obturacions no són factors que ho limitin. Però tot i així, alguns ponts dentals si que podrien oferir resistència al moviment dels alineadors, pel que l’ortodoncista serà finalment qui valori si en el teu cas podrien afectar negativament al tractament o no.


  5.Quan acabi el tractament, necessitaré retenidors?

  Quan finalitzem el tractament, es retiraran tots els “attachments” (punts de recolzament dels alineadors) de les dents i es col·locaran retenidors per evitar que les dents tornin a la seva posició inicial. Aquests retenidors no seran visibles ja que es col·loquen per la cara interna de les dents anteriors. 


  En definitiva, els grans avantatges de la tècnica Invisalign són que és pràcticament invisible i també removible, pel que gairebé no interfereix en la nostra vida social i laboral. Malgrat això, l’èxit d’un tractament d’ortodòncia no radica en la tècnica utilitzada, sinó de la formació i experiència de l’ortodoncista. 


  + info: Ortodòncia: Brackets, Invisalign o lingual?