• 07 SET 20

  Quin és el millor remei casolà per eliminar el càlcul de les dents?

  Aquests dipòsits minerals no són només una qüestió estètica, sinó també de salut

  Serem molt directes: no existeixen trucs ni productes “miracle” anticàlcul. Per poc que busquis per Internet, trobaràs centenars de remeis casolans per eliminar el càlcul de les dents, la majoria amb bicarbonat, llimona o aigua oxigenada entre els seus components. No obstant, cap d’aquests remeis et farà cap favor a la teva boca, sinó tot el contrari, sobre tot si recorres a ells amb freqüència. Per sort, evitar la formació de càlcul és molt fàcil i està a l’abast de tots. T’expliquem com fer-ho!


  En el cas del càlcul, el millor atac és una bona defensa. L’únic remei casolà contra el “sarro” és la prevenció, és a dir, complir amb  una bona higiene oral a casa per evitar que aparegui. És especialment important no oblidar-nos dels espais interproximals, entre dent i dent, pel que podem utilitzar el fil dental o els raspalls interproximals, com a mínim una vegada al dia.


  Què faig si ja se m’ha format càlcul?

  La placa bacteriana, una vegada que s’endureix i es transforma en “sarro”, només pot ser eliminada a la consulta dental, mitjançant una profilaxis o higiene dental.


  Els aparells sònics i ultrasònics que utilitzem els dentistes produeixen ones vibratòries que trenquen el càlcul de la superfície de la dent sense afectar en absolut l’esmalt.


  La meva saliva pot propiciar la formació de “sarro”?

  No. La saliva és un 99 % aigua i la resta de components són molècules orgàniques i inorgàniques. L’única causant del càlcul és la falta d’una bona higiene oral continuada en una determinada zona. No obstant, mantenir una boca ben hidratada farà que la nostra saliva sigui més serosa (fina i aquosa) i que la formació de “sarro” sigui menor.


  El càlcul no només enlletgeix l’estètica del nostre somriure, sinó que, a més, facilita la formació de càries i malalties de les genives, com la gingivitis i la periodontitis. No deixis que s’acomodi entre les teves dents!