• 19 AGO 19

  Raspall o fil: què hem d’utilitzar primer en la nostra higiene oral?

  És important que una vegada al dia fem una higiene interdental, ja sigui amb fil o amb raspalls interproximals

  L’ordre dels factors no altera el producte… o si? Tant el raspall de dents com el fil o raspalls interproximals són estrictament necessaris per mantenir a ratlla la placa bacteriana. Però, en quin ordre hauríem d’utilitzar-los? Primer el raspall i després el fil, just al contrari o és totalment indiferent? Ara t’esvairem els dubtes!


  Ja saps que entre dent i dent es crea placa bacteriana que el raspall no pot remoure. Per això és important que una vegada al dia també fem una higiene interdental, ja sigui amb fil o raspalls interproximals. El primer és ideal si les teves dents tenen una separació estreta; i els segons, en cas que tinguis espais interdentals més amples.


  Si ets dels que realitzen la higiene interdental després de raspallar-te les dents, pot ser que t’interessi canviar l’ordre a partir d’ara… Segons un estudi realitzat per la Mahshad University of Medical Sciences (MUMS) i publicat al Journal of Periodontology, és preferible utilitzar abans el fil o els raspalls interproximals i, posteriorment, el raspall de dents ja que d’aquesta manera la reducció de placa bacteriana és significativament més efectiva i, a més, s’aconsegueix incrementar la concentració de fluor.


  Per tant, si vols aconseguir eficàcia extra a la teva higiene oral, comença per la higiene interdental!