• 06 ABR 20

  Recomanacions

  Des de Clínica Cervera us donem una sèrie de consells que us ajudaràn a resoldre diferents situacions bucals sobrevingudes. Quan sigui necessari, cal posar-se en contacte amb la clínica via telèfon i email per evitar desplaçaments.

  Que puc fer si em fa mal una dent/queixal: Prengui l'analgèsic habitual que sol prendre per altres dolències, eviti la zona dolorosa menjant coses toves, si el dolor no el pot controlar amb les mesures anteriors és una URGÈNCIA, truqui a la clínica.

  Se m'ha inflat la cara o una part de la cara: És una URGÈNCIA, sobretot si va acompanyat de febre alta (>38,5ºC). Contacti amb la clínica.

  He tingut un traumatisme molt fort a la boca i se m'ha trencat una dent, o la dent m'ha sortit de lloc: És una URGÈNCIA, contacti de manera immediata amb la clínica. Fins que pugui contactar amb el dentista, guardi la dent o el tros trencat en saliva o llet, intenti tocar-ho el mínim possible.

  Em surt sang d'una ferida de la boca: Premi la zona d'on li surt sang amb una gasa durant 30 minuts, no la mogui. Al cap d'unes 2 hores el sagnat hauria d'haver parat.

  Se m'ha trencat un tros de dent/queixal amb un marge tallant que em molesta la llengua/mucosa: Intenti col·locar a la zona tallant una mica de cera dental (n'hi ha a les farmàcies, la fan servir pacients amb ortodòncia) per evitar el contacte amb la llengua o llimar la zona amb una llima d'ungles. Si no ho pot solucionar d'aquesta manera contacti amb el dentista.

  La pròtesi que porto s'em mou o s'em desplaça i no puc menjar bé o tinc una llaga: NO ÉS UNA URGÈNCIA. Si cal, retiri la pròtesi durant algunes estones. Netegi la zona de la llaga amb algun col·lutori sense alcohol, millor si és a base de Clorhexidina.