• 07 NOV 17

  Sóc bruxista?

  Aquest problema pot provocar desgast de la dentadura, mobilitat, fractura de les dents o dolors musculars

  Tots pressionem o fem serrar les dents en algun moment del dia. És una cosa normal. El problema apareix quan ho convertim en un hàbit que realitzem de manera inconscient, normalment mentre dormim, i durant hores. I és que les dents superiors i inferiors només han de contactar entre elles durant 20 minuts al dia, durant la deglució (empassar) i la masticació. Quan aquest temps de contacte augmenta amb gran intensitat i la persona no n’és conscient, els dentistes parlem de bruxisme.


  Aquesta afecció pot provocar desgast o inclús destrucció de les dents, mobilitat, dolors de cap i cervicals, traumatismes o fractures…


  I quines són les causes que poden desencadenar el bruxisme? L’ansietat, l’estrès o la tensió, així com els problemes d’oclusió de les dents, quan hi ha un encaix deficient entre les peces superiores i inferiors. 


  Cóm sé si premo les dents?


  Un diagnòstic precoç del bruxisme, realitzat pel dentista, et garantirà una major qualitat de vida i evitarà el desenvolupament d’altres problemes bucodentals. Per això, has d’estar alerta davant els següents senyals: 


  Friccions dentals. Despreniment d’esmalt en el coll de la dent; en aquest cas, amb forma de falca.  


  Clics a la mandíbula a l’obrir molt la boca; per exemple, al fer badalls. 


  Desgast progressiu de les dents, especialment als canins i les incisives. 


  Dolors als músculs facials, de cap, coll o oïdes. 


  Fractures d’implants o pròtesis. 


  Inflamació de les genives.


  Soroll al prémer o serrar les dents que poden ser escoltats per qui dorm a prop teu.  


  Sensibilitat extrema com a conseqüència de la pèrdua de l’esmalt dental. 


  Vertígens. 


  Si pateixes algun d’aquests símptomes, és possible que siguis bruxista. Visitar periòdicament al teu dentista és la millor forma de garantir el diagnòstic precoç d’aquest  trastorn que pot desembocar en el deteriorament irreversible de les dents. 

  + info: Bruxisme