• 06 MAR 24

    Canvi de somriure amb millora de l'estètica rosa

    L'estetica rosa és un element que complementa l'estètica dental i correspon a l'aparença dels teixits que envolten les dents: les genives i el teixit periodontal. Ho determinen unes genives sanes, el seu color rosat i el nivell d'aquestes amb les dents.


    D'aquest cas ens crida l'atenció la manca d'un bon contorn gingival a les incisives centrals superiors. El pacient ha perdut volum gingival i es deixa veure les arrels de les dents. Degut al molt mal pronòstic d'aquestes dues dents, amb continues infeccions recurrents, va ser necessari la seva extracció i la posterior remodelació dels teixits tous per tal d'aconseguir una adequada estètica rosa.


    Es va preparar un pont provisional de 4 peces (d'incisiva lateral dreta a incisiva lateral esquerre) per tal de que el pacient no anés en cap moment sense les dents. Es va dur a terme les extraccions de les dues peces centrals, juntament amb la regeneració del defecte òssi degut a les infeccions recurrents i a un empelt de teixit connectiu per tal d'aconseguir el volum gingival perdut. Seguidament, es va modelar el pont provisional fins a aconseguir el contorn gingival desitjat, i finalment es va realitzar el pont definitiu de ceràmica de quatre peces.


    Es va acabar de millorar l'estètica blanca (dents) amb ajuda d'ortodòncia plàstica, alineant les dents i els seus eixos.