• 02 NOV 22

    Conseqüències de la combinació d'alguns medicaments

    Alguns medicaments receptats per condicions sistèmiques o malalties (com ara antidepressius, diurètics, medicaments per la malaltia de Parkinson, betabloquejants i inhaladors) poden reduir el flux salival, causant el que anomenem Xerostomia (boca seca).

    Un bon flux salival ens ajuda a reduir la població de bactèries a la boca així com també el procés de remineralització de l'esmalt dental. Tant és així que la manca de saliva augmenta significativament el risc de càries i de la malaltia periodontal. És molt important informar al teu dentista de qualsevol medicament que estiguis prenent.

    La pacient va arribar a la consulta amb aquest impacte esmentat de manera molt avançada, amb gran destrucció de teixit dental i càries recidivants. Les visites al dentista eren constants, detectant sempre nous focus. Vam considerar com a millor opció la rehabilitació amb implants i pròtesis dentals. Ara, la pacient porta un manteniment de les pròtesis dentals molt bo, amb visites de manteniment periòdiques a la consulta. Ha millorat en funció estètica i qualitat de vida.