• 20 GEN 20

  Endodòncies

  Què és una endodòncia?


  Quan un pacient acut a la consulta amb el motiu de dolor accentuat amb els canvis tèrmics -fred, calor- o amb el dolç, la primera sospita és que alguna dent o molar presenta càries extensa. Aquesta càries ha avançat per dins de la peça fins arribar a la seva part més interna, la polpa dental.


  En aquest moment, el tractament indicat és l'endodòncia, o el que vulgarment es coneix com "matar el nervi". L'endodòncia es realitza sota anestèsia local i aïllament absolut en una o dues sessions clíniques. Consisteix en eliminar totes les bactèries que han envaït la polpa i sellar-la per complet. Un cop finalitzada, cal realitzar la reconstrucció de la dent tractada.


  Per evitar que una càries afecti la polpa dental és important fer revisions regulars amb radiografies específiques, d'aquesta manera es poden diagnosticar càries en un estat no tant avançati tractar -lesde manera convencional.


  L'alternativa a l'endodòncia és l'extracció de la peça (causa més freqüent d'absències dentals en pacients d'avançada edat).