Halitosi o mal alè

    L’halitosi o mal alè afecta quasi a un 50 % de la població, ja sigui de forma ocasional i transitòria que tot adult té en un o altre moment, o bé convertit en un problema habitual i crònic.

    En general és provocada per la descomposició bacteriana de partícules d’aliments, cèl·lules, sang i alguns components de la saliva. Els productes que s’originen d’aquesta descomposició generen gasos volàtils (generalment derivats sulfúrics) que són els causants de l’halitosi. El 90 % de les causes de l'halitosi s’originen a la boca i no a l’estómac com es creu moltes vegades.

    En ocasions pot estar relacionada amb malalties periodontals: gingivitis i periodontitis. El tractament del mal alè inclou tractar la causa i reforçar el raspallat regular de les dents, la utilització del fil dental i la neteja de la capa de recobriment de la llengua.

    A Clínica Cervera hem incorporat la tecnologia més avançada en aquest camp amb l’aparell Oralchroma, que permet seguir el protocol de diagnòstic i tractament de l’halitosi.

    Per tal de fer un bon diagnòstic es realitza una senzilla prova de captació d’alè del pacient que es processa a un lector que ens dóna la informació del possible origen de l’halitosi. Juntament amb una exploració dental i periodontal, el nostre equip el pot guiar per comentar les possibles solucions al seu abast.