• 05 ABR 24

  7 consells per perdre la por al dentista

  És més fàcil de superar del que et penses

  A Clínica Cervera sabem que la por al dentista, o odontofòbia, és una realitat per molts dels nostres pacients. N’ets un d’ells? En aquest cas, alguna vegada t’has preguntat com seria la visita al dentista sense sentir aquest nus a l’estomac? La bona notícia és que existeixen estratègies efectives per superar aquest temor. 

  Avui volem compartir amb tu set consells pràctics per ajudar-te a perdre la por al dentista. Són recomanacions basades en la nostra experiència directa amb pacients, combinada amb les últimes tecnologies i tècniques de relaxació. La nostra intenció és transformar la percepció de la visita dental, perquè deixi de ser una experiència intimidant a una completament manejable i inclús positiva. 


  Què és l’odontofòbia?

  L’odontofòbia fa referència a la por intensa i persistent al dentista, una condició que pot fer que algunes persones evitin tractaments dentals necessaris. Aquest temor pot originar-se per males experiències prèvies, la por al dolor o simplement per l’ansietat que provoca allò desconegut. A Clínica Cervera, entenem que darrera de cada cas d’odontofòbia hi ha una història única, i ens esforcem per escoltar i comprendre a cada un dels nostres pacients per ajudar-los a superar els seus temors.

  És sorprenent saber que més del 15% de la població espanyola evita visitar al dentista degut a l’odontofòbia. Aquesta dada reflexa no només la prevalença del problema sinó també la necessitat urgent de tractar-lo. 


  7 consells perquè perdis la por al dentista 

  Per ajudar-te a superar la por al dentista, hem compilat una llista de consells basats en la nostra experiència i coneixements sobre el tema:


  • Visita prèvia a la clínica: Abans del teu tractament, vine a conèixer la clínica. Familiaritzar-te amb el nostre espai i el nostre equip pot disminuir significativament la teva ansietat.


  • Cita a primera hora: Programar la teva cita a primera hora del dia pot reduir l’espera i, amb això, l’ansietat associada a l’anticipació.


  • Arriba just a temps: Arribar exactament a l’ hora de la teva cita t’evitarà temps d’espera que podrien augmentar el teu nerviosisme.


  • Inici suau: És important que la teva primera visita sigui per a un tractament senzill, com una higiene o un diagnòstic. Això et permetrà guanyar confiança gradualment.


  • Acorda una senyal: Estableix una senyal amb el teu dentista per aturar el tractament si et sents incòmode. Això et donarà control sobre la situació.


  • Música relaxant: Tot i que la clínica disposa de fil musical, pots portar auriculars i escoltar la teva música preferida durant el tractament per ajudar-te a relaxar-te.


  • Considera la sedació: En casos de por extrema, parla amb nosaltres sobre les opcions de sedació que poden fer la teva experiència més suportable. 


  A Clínica Cervera, estem profundament compromesos amb oferir una experiència dental positiva a tots els nostres pacients, inclosos aquells que pateixen odontofòbia. Entenem que superar aquesta por és un procés, i estem aquí per recolzar-te en cada pas del camí. 


  Recorda, la teva salut bucal és important i mereix ser cuidada sense por. Si vols saber més coses sobre la por al dentista o necessites que parlem amb tu, no ho dubtis i contacta amb nosaltres.