• 14 MAR 24

  Emblanquiment dental: el tractament estètic de moda

  Tot el que has de saber abans de fer-te’l

  L’emblanquiment dental s’ha convertit en un dels tractaments estètics més demandats en els darrers anys. Buscar un somriure perfecte i unes dents més blanques ha fet que moltes persones considerin aquest procediment. Però, és realment per tu? T’expliquem tot el que necessites saber al respecte.


  Què és un emblanquiment dental?

  L’emblanquiment dental és un tractament d’odontologia estètica que busca eliminar les taques i millorar la tonalitat de les dents, fent-les lluir més blanques i brillants. Aquest procediment es realitza mitjançant l’aplicació d’agents blanquejants, principalment peròxid de carbamida o peròxid d’hidrogen, que actuen sobre l’esmalt dental per reduir les tincions.


  Beneficis de l’emblanquiment dental

  Optar per un emblanquiment dental comporta alguns beneficis estètics i emocionals, entre els que destaquen:

  • Millora de la imatge personal. Unes dents més blanques poden rejovenir la teva aparença general.
  • Augment de l’autoestima. Lluir un somriure radiant pot fer que et sentis més segur en les teves interaccions socials.
  • Rejoveniment del somriure. Eliminar les taques dentals pot donar un aspecte més fresc i juvenil al teu somriure. 


  Contraindicacions de l’emblanquiment dental

  Encara que l’emblanquiment dental és segur per moltes persones, existeixen certes condicions que poden limitar la seva aplicació:

  • Presència de càries no tractades. És fonamental tractar qualsevol problema dental abans de considerar l’emblanquiment.
  • Malalties de les genives. Pacients amb gingivitis o periodontitis han d’abstenir-se de realitzar aquest tractament fins que la seva condició millori. 
  • Sensibilitat dental. Aquells qui tinguin dents especialment sensibles han de procedir amb precaució i sempre sota la supervisió d’un professional.
  • Embarassades i lactants. No hi ha estudis al respecte.


  Emblanquiment a la clínica vs. emblanquiment a casa

  Existeixen dues modalitats principals d’emblanquiment dental: el realitzat a la clínica o l’ “ambulatori”, és a dir, a casa. És fonamental que tant un com l’altre estigui ben supervisat per un odontòleg, ja que només així es pot garantir la seguretat i salut del pacient. 


  • Emblanquiment dental a casa. Aquest mètode permet al pacient realitzar l’emblanquiment des de la comoditat de la seva llar, seguint les instruccions i mesures de precaució proporcionades pel seu dentista. S’utilitzen fèrules transparents personalitzades, creades a partir d’un motlle de la boca del pacient, en les que s’hi aplica el gel blanquejant utilitzant xeringues. Aquest gel sol contenir peròxid de carbamida en concentracions que varien entre el 10% i el 22%. L’odontòleg indicarà quantes hores al dia s’han d’usar les fèrules i la duració total del tractament, que generalment no excedeix de les quatre setmanes. És important tenir en compte que, en cap cas, s’ha de sotmetre a aquest tipus de tractament sense la supervisió d’un professional.
  • Emblanquiment a clínica. Aquest procediment es realitza directament a la consulta del dentista, qui pren mesures per protegir les genives abans d’ aplicar el gel blanquejant, comunament peròxid d’hidrogen  amb una concentració del 35% al 40%. L’activació del gel s’aconsegueix mitjançant l’aplicació de calor o llum, i en alguns casos, s’utilitza tecnologia làser. El tractament sol constar d’unes quatre sessions, cada una aproximadament entre 15 i 20 minuts, tot i que la duració pot variar depenent del producte específic utilitzat.


  En conclusió, l’emblanquiment dental pot ser una excel·lent opció per millorar el teu somriure i confiança. No obstant, és crucial informar-se bé i estar en mans de professionals per garantir els millors resultats i minimitzar els riscs. A Clínica Cervera, estem compromesos amb la salut i la satisfacció dels nostres pacients, oferint  tractaments supervisats i personalitzats. En vols saber més? T’ho expliquem.