• 18 MAR 22

    Fomentem el treball corporal per millorar el benestar del nostre equip

    Reduïm així els riscos ergonòmics específics de la nostra professió

    Qualsevol treball té els seus riscos físics, inclús quan el realitzem asseguts. Són els anomenats “riscos ergonòmics”, que són situacions laborals (postures forçades, moviments repetitius, etc.) que amb el temps poden provocar-nos desgast o lesions. A Clínica Cervera ens hem proposat reduir-los al màxim. Per això, el nostre equip ha iniciat tot un programa de sessions de treball corporal i entrenament postural. ¡Una manera de prevenir activa i divertida!

    Aquest programa, que vam iniciar a principis d’ any, consisteix en una sèrie de sessions mensuals en les que aprofundim en aspectes com la mobilitat, els estiraments musculotendinosos, la tonificació muscular, l’alliberació miofascial, la consciència  corporal i la respiració, la coordinació i l’equilibri. Són sessions pràctiques i amenes que realitzem en grup i que ens serveixen per evitar problemes com les sobrecàrregues musculars, la tensió miofascial, el sedentarisme, la reducció de la capacitat de moviment de les articulacions, la debilitat muscular, etc. En totes elles comptem amb l’assessorament i acompanyament d’una fisioterapeuta, psicòloga i instructora de ioga i meditació.

    Gràcies a disciplines como el ioga, pilates o la Reeducació Postural Global (RPG), estem realitzant una prevenció activa per encarar els factors de risc associats als nostres llocs de treball com dentistes, auxiliars de clínica, higienistes dentals, responsables de laboratori, recepcionistes, administratives, etc. Augmenten el nostre benestar personal i laboral i, per tant, ens ajuden a oferir un millor servei als nostres pacients.