• 14 GEN 20

  La grip o el refredat poden causar-me dolor a les dents?

  La inflamació dels sinus nasals poden provocar molèsties als molars superiors

  A vegades podem sentir dolor en unes dents sanes. És el que pot passar-nos en un refredat o una grip, processos que poden estar associats a un dolor de queixals, a més de facilitar l’aparició d’algunes malalties a la boca. En aquest post t’explicarem per què pot succeir això i que pots fer per evitar-ho.


  El nexe entre el refredat o la grip i un dolor de queixals són els anomenats sinus paranasals: unes cavitats buides ubicades a la part posterior del maxil·lar superior per les que passa l’aire que respirem a través del nas cap als pulmons. Quan ens refredem o caiem en una grip, és habitual que se’ns inflamin els sinus i notem congestió i pressió en ells. A l’estar tan pròxims als nervis dels molars superiors, aquesta pressió pot afectar a les dents de manera temporal i reversible i transformar-se en dolor, especialment quan masteguem. 


  Per una altra banda, la típica congestió nasal del refredat o la grip fa que respirem més per la boca, cosa que augmenta la sequedat i, per tant, el risc de patir irritació. D’aquí que sigui important que ens mantinguem ben hidratats.


  Com podem alleujar aquest dolor?

  Si el teu dolor de dents ha vingut acompanyat de símptomes d’un refredat, grip o sinusitis, sobretot de congestió i pressió sinusal, és probable que el problema no estigui a les teves dents, i que, per tant, el dolor desaparegui quan s’alleugi la pressió en els sinus paranasals. Per això podem: 

  • Acudir al nostre metge, que podrà receptar-nos descongestionants (inclús alguns podem trobar-los a la farmàcia sense necessitat de recepta). Els analgèsics també poden ajudar en alguns casos, i incrementar el consum d’aigua. 


  • Utilitzar un humidificador per humitejar l’aire, que ens ajudarà a eliminar qualsevol secreció seca que hagi pogut acumular-se en els sinus maxil·lars.


  Per últim, si la infecció respiratòria és d’origen bacterià,  és important canviar el raspall de dents un cop l’estiguem superant ja que les bactèries poden sobreviure al raspall i fer que la nostra curació es retardi. 


  És important acudir al dentista per descartar patologies de causa dental, ja que es podria confondre aquesta molèstia amb la d’una càries dental.