• 19 JUL 23

  La importància de reposar una dent perduda

  Ignorar la reposició d’una dent perduda pot tenir conseqüències serioses per la teva salut bucal i general

  T’has preguntat què passa quan perdem una dent? T’expliquem perquè és crucial reparar el més aviat possible una dent perduda i quines poden ser les  complicacions si no s’actua. Des de la funcionalitat de la nostra boca fins a l’estètica i la salut en general, hi ha múltiples motius per no posposar la reposició d’una dent perduda. 


  Conseqüències de no reemplaçar una dent perduda

  És important que substitueixis la dent perduda el més aviat possible, per evitar patir alguna d’aquestes conseqüències:


  • Desgast dental: La falta d’una dent pot exercir pressió addicional sobre les dents veïnes, cosa que pot provocar un desgast prematur i desequilibris en la mossegada.


  • Problemes en l’articulació temporomandibular (ATM): La falta d’alineació dental causada per una dent perduda pot generar tensió i desajustos en l’ ATM, ocasionant molèsties, dolor i dificultat a l’obrir i tancar la boca.


  • Maloclusió i desequilibris en la mossegada: L’absència d’una dent pot causar que les dents veïnes es moguin i quedin desalineades. 


  • Aparició de càries i malalties periodontals: Els espais buits entre les dents són propensos a acumular restes de menjar i placa bacteriana, i això fa augmentar el risc de desenvolupar càries i malalties de les genives.


  • Impacte en l’autoestima i la confiança: La pèrdua d’una dent pot afectar la nostra aparença estètica, generant inseguretat i disminuint la nostra autoestima en les interaccions socials i laborals.


  En aquest vídeo del “Consejo General de Dentistas de España pots veure gràficament quines són algunes de les conseqüències que acabem de comentar-te.


  Opcions per reemplaçar una dent perduda

  Existeixen vàries tècniques efectives de reemplaçar una dent perduda, però totes elles han de tenir en compte les particularitats de cada pacient i del cas concret que presenti. Per això, és fonamental anar al dentista perquè sigui un especialista qui determini quina és la millor opció per tu.

  Aquestes són les opcions més comuns: 

  • Implants dentals: Una solució que consisteix en un cargol de titani col·locat en l’os maxil·lar, sobre el qual es col·loca una corona dental personalitzada.


  • Pròtesis dentals: Avui en dia, hi ha una gran quantitat de pròtesis dentals que s’ajusten a cada pacient: ponts dentals, pròtesis híbrides de resina, sobredentadures, etc.


  • Dentadures parcials o completes: Pròtesis removibles dissenyades per reemplaçar vàries dents (parcials) o totes les dents (completes).


  En conclusió, reposar una dent perduda de manera precoç és essencial per mantenir la salut i la funcionalitat de la teva boca, així com l’estètica facial. Els problemes que poden sorgir si no es reemplaça una dent absent són significatius i poden tenir un impacte negatiu en la nostra salut en general. 

  Per tant, és fonamental anar a la teva clínica dental el més aviat possible perquè un professional pugui estudiar el teu cas i t’indiqui quines són les millors opcions per reposar la teva dent perduda. Només així evitaràs complicacions a llarg termini i gaudiràs d’un somriure saludable.