• 15 DES 20

  La impressió 3D s’incorpora a les noves tecnologies digitals de Clínica Cervera

  Permet més rapidesa i precisió en l’elaboració de pròtesis i restauracions, entre altres avantatges

  La ciència ficció ja és una realitat a Clínica Cervera. La impressió 3D és una de les tecnologies més revolucionaries dels últims anys, amb múltiples aplicacions en tots els sectors, ja que permet construir models tridimensionals molt precisos i en poc temps. Dins la clínica dental fa possible elaborar pròtesis i restauracions dentals amb gran agilitat i amb exactitud mil·limètrica. T’expliquem perquè la impressió 3D és una gran notícia pels pacients!

  Aquesta tecnologia s’utilitza en combinació amb altres tecnologies digitals de les que també disposem a Clínica Cervera. En primer lloc, gràcies a un escàner intraoral, obtenim una reproducció digital de la boca del pacient, que processem amb un software de disseny assistit per ordinador (CAD). Això ens permet enviar a l’equip d’impressió 3D la informació necessària per fabricar el model físic que necessitem gràcies a l’anomenada tecnologia additiva: la impressió 3D va aplicant successives capes de material líquid que es van unint fins a donar forma al model final.


  Quines aplicacions té la impressió 3D?

  1. Fabricació de pròtesis per reemplaçar dents malmeses per un cop o per desgast, així com de corones, ponts, fundes

  2. Elaboració d’alineadors d’ ortodòncia invisible o de guies quirúrgiques per, per exemple, col·locar implants dentals. 


  La impressió 3D forma part del flux digital de treball que realitzem a Clínica Cervera per oferir al pacient més rapidesa, comoditat i precisió en tots els tractaments bucodentals. Fa possible que tota l’exactitud que aconseguim amb l’escaneig intraoral de la boca es mantingui intacte a l’hora de confeccionar físicament aquells elements que necessitem per restaurar-la o per realitzar uns altres tipus de tractaments, amb la possibilitat de reproduir-los amb la mateixa fidelitat amb la que els hem dissenyat.