• 28 JUN 17

  Ortodòncia: Brackets, Invisalign o lingual?

  ¿Quin és el millor sistema per corregir l’alineació de les meves dents?

  Quan tenim tant on poder triar, costa decidir-nos. L'ortodòncia actual ens permet aconseguir un somriure perfecte, però per arribar-hi se'ns obren múltiples camins: brackets convencionals metàl·lics, estètics, linguals o alineadors invisibles com Invisalign ... Entre tantes opcions, com podem saber quina és la millor per a nosaltres? Quina ens ofereix millors resultats sobre les altres?

  Els diferents sistemes d’ortodòncia no són més que diferents eines amb les que compta l’ortodoncista per prevenir i corregir alteracions a les dents i ossos maxil·lars i, al mateix temps, esbossar un somriure estèticament atractiu. Entre les diferents tècniques d’ortodòncia, les que realitzem a Clínica Cervera són:


  • Les més estètiques i noves


  o Alineadors invisibles Invisalign

  Aquesta tècnica es basa en un alineador de plàstic transparent que es col·loca a les dents. Cada alineador és lleugerament diferent de l’anterior per què les teves dents es vagin movent a poc a poc fins a arribar a la posició desitjada. És pràcticament invisible i, a més, extraïble, pel què podem treure’ns-el per menjar i per realitzar la nostra higiene oral còmodament.


  o Ortodòncia lingual

  És un tractament amb brackets ultrafins dissenyats i fabricats a la mida de les teves dents, col·locats per la seva cara interna. Són fixes, hem de portar-los posats en tot moment durant el tractament. Encara que ens permeten netejar les cares frontals i oclusals de les dents sense dificultat, si que ens exigeixen més habilitat per fer-ho a les cares internes.  


  • Les més convencionals


  o Brackets metàl·lics

  És l’ortodòncia tradicional, amb més evidència científica a l’esquena, la qual cosa suposa una gran garantia pels casos més complexes. La resistència del bracket és la principal característica i avantatge. Són petits, amb formes arrodonides perquè no danyin els teixits tous i siguin fàcils de netejar.


  o Brackets estètics

  Igual que els metàl·lics, els brackets estètics autolligats suposen una evolució respecte als brackets convencionals ja que són de baixa fricció i no necessiten lligadures. Aquest tipus d’ortodòncia redueix el nombre de casos en els que es fa necessària l’extracció d’alguna dent per deixar espai pel desplaçament de la resta.


  Aleshores, quin és el millor sistema d’ ortodòncia?

  Per si mateix, no existeix un sistema millor que un altre. L’èxit i la qualitat d’un tractament d’ortodòncia no depenen de la tècnica utilitzada, sinó de la formació i experiència de l’ortodoncista. Tant els brackets convencionals com Invisalign, per exemple, no són més que eines que serveixen per un mateix objectiu: aconseguir un correcte alineament de les dents per millorar la funcionalitat i estètica.  

  Per tant, el millor sistema d’ortodòncia és aquell que l’ortodoncista seleccioni per tu després d’haver realitzat un correcte diagnòstic i conegui les teves particularitats, hàbits, expectatives, objectius, preferències….Sigui quin sigui el sistema escollit, l’ortodòncia actual ens ofereix tractaments cada vegada més curts i amb millors resultats.