• 07 FEB 20

  Ortodòncia invisible: els 10 dubtes més freqüents (1/2)

  Contestem a les preguntes que ens fan els nostres pacients sobre la tècnica Invisalign

  Si has arribat fins aquí, és perquè l’ortodòncia invisible t’interessa. Probablement portes temps pensant en corregir i millorar el teu somriure, però el fet de portar bràquets metàl·lics durant un temps t’hagi frenat... Afortunadament, avui en dia ja existeixen bràquets molt més estètics (de safir o de porcellana) o inclús linguals (ubicats a la cara interna de la dent), tot i que l’opció més estètica i còmode de totes és l’ortodòncia invisible o plàstica. A continuació, et resolem els 10 dubtes més freqüents que tenen els nostres pacients sobre aquesta tècnica avançada d’ortodòncia.


  1. Quins avantatges té l’ortodòncia invisible sobre els bràquets tradicionals?

  L’ ortodòncia invisible és un sistema d’ortodòncia amb alineadors transparents i removibles. Això significa que, a part de no notar-se que portem ortodòncia, ens la podem treure i posar fàcilment. Al ser “de treure i posar”, no ens limita a l’hora de menjar o raspallar-nos les dents.


  2. En què consisteix el tractament amb ortodòncia invisible?

  A la primera consulta, la nostra ortodoncista estudia les teves necessitats i realitza un estudi d’ortodòncia a través de diverses proves (radiografies, fotografies de dins i fora de la boca, escanejat 3D intraoral…) per, finalment, establir el diagnòstic i el pla de tractament. El següent pas serà “imprimir” els primers alineadors correctors: unes fèrules transparents que es col·loquen sobre les dents gràcies a uns petits punts de recolzament, anomenats també “attachments” , que són imperceptibles. Els alineadors mouen les dents d’una forma controlada i prèviament programada, fins a col·locar-los en la posició final prevista. Posteriorment, anirem programant visites per canviar els alineadors i controlar l’evolució.


  3. Quant dura?

  Com en qualsevol sistema d’ortodòncia, la duració del tractament dependrà de les necessitats de cada pacient, de la maloclusió inicial que presenti i de la seva col·laboració. No obstant, la ortodoncista et dirà quin és el temps estimat i aniràs notant les correccions des de les primeres setmanes.


  4. Tothom pot posar-se ortodòncia invisible?

  Encara que està indicada per quasi tots els tipus de pacients, existeixen certes limitacions depenent de la classe de la maloclusió. També, és molt important tenir en compte que, encara que en el teu cas estigui indicat aquest tipus d’ortodòncia, no sigui el més idoni per tu. L’ elecció del millor sistema d’ ortodòncia pel teu cas dependrà de molts factors i serà l’ortodoncista qui t’indiqui la millor opció per tu. Per últim, en determinades ocasions, l’ ortodòncia invisible podria requerir sistemes auxiliars, com microcargols, botons, elàstics… i inclús realitzar alguna fase breu amb bràquets per posteriorment iniciar o finalitzar el tractament amb els alineadors invisibles. 


  5. Durant quantes hores he de portar els alineadors?

  Com a mínim durant 22 hores al dia, i es canvien cada setmana, segons les dents es vagin redreçant. No es pot menjar ni beure (excepte aigua) amb els alineadors posats i és molt important que les dents estiguin netes abans de tornar a col·locar-nos-els. Si fumes, no és aconsellable fer-ho amb els alineadors posats.  


  En un proper post resoldrem cinc dubtes més sobre aquest sistema d’ortodòncia invisible: és dolorós el tractament?, afecta a la manera de parlar?, puc portar alineadors si porto implants?, etc. Molt aviat esvairàs els dubtes!

  + info: Ortodòncia: Brackets, Invisalign o lingual?