• 19 JUN 18

  Pírcing a la boca: les conseqüències d’anar a la moda

  Més d’un terç de les perforacions orals provoca recessió de la geniva, un problema que pot agreujar-se amb la pèrdua de dents

  Per anar a la moda o, pel contrari, marcar la diferència. No importa quina sigui la raó. Les conseqüències de posar-se un pírcing a la boca són les mateixes.  Segons un estudi de ‘Dental Traumatology’, els pírcings als llavis i llengua provoquen recessió gingival (pèrdua de geniva) i fractures dentals en més d’un terç dels casos. Un problema que, de no tractar-se, podria derivar en la pèrdua de dents.   


  L’experiència de qui el posi, els materials utilitzats, la higiene del procediment, les cures posteriors i el temps transcorregut des de la seva col·locació són els factors dels que depèn que un pírcing oral passi de ser un adornament a un problema. 


  Després de la seva col·locació, pot produir-se inflamació, dolor, sagnat, infecció o reacció al·lèrgica al material; a més de dificultat per parlar i mastegar o alteració del sentit del gust. Però també, un pírcing a la llengua té un risc més alt d’hemorràgia donada la multitud de vasos sanguinis que aquesta conté. 


  “És un preu que estic disposat a pagar”, direu alguns. Això és perquè encara no coneixeu les conseqüències de portar un pírcing a la boca a mig i llarg termini: 


  • A mig termini. Abrasions, creixement excessiu del teixit cicatricial, pèrdua de les papil·les gustatives (depapil·lació), fissures, pigmentacions o ulceres. 


  • A llarg termini. La placa i el càlcul tendeixen a acumular-se a la zona del pírcing. Això provoca un augment de les bactèries i la consegüent inflamació dels teixits del voltant, propiciant l’aparició d’halitosis (mal alè). A més, el microtraumatisme del pírcing sobre la geniva provoca retracció d’aquesta, pel que l’os que subjecta la dent pot veure’s afectat, augmentant així les possibilitats de que acabi caient. També provoca desgast i fractura dental. 


  Si tot i les seves conseqüències, segueixes convençut de posar-te un pírcing oral, des de Clínica Cervera et recomanem que, com a mínim, et plantegis canviar la seva ubicació i triïs una zona del cos més innòcua i de menys mobilitat.