• 13 MAI 24

  Quina és la polèmica sobre els alineadors invisibles?

  Es multipliquen les queixes de pacients que van contractar tractaments ‘low cost’ per internet

  A Clínica Cervera, estem compromesos amb oferir informació valuosa i professional sobre els tractaments dentals i el seu impacte en la salut bucodental. Últimament, ha aparegut una creixent preocupació al voltant dels alineadors invisibles, especialment aquells que s’adquireixen a través d’ofertes 'low cost' per internet. Aquest cas ha provocat queixes per part de pacients que, atrets per la promesa d’un somriure perfecte a un preu reduït, acaben trobant-se amb problemes greus per la seva salut dental.


  Quin és el problema dels alineadors comprats per internet?

  L’augment de l’ortodòncia online ha comportat una sèrie de complicacions que afecten tant a la salut bucodental com a la satisfacció general dels pacients. La principal preocupació amb els alineadors invisibles adquirits a través d’ internet radica en la falta d’un diagnòstic presencial detallat. Un estudi adequat de la boca i la mossegada del pacient és essencial per qualsevol tractament d’ortodòncia, i els alineadors no són l’excepció. Sense la supervisió d’un especialista, el pacient pot acabar utilitzant un producte que no s’ajusti correctament, cosa que podria provocar resultats inadequats i inclús danys irreversibles.


  A més, la personalització insuficient és un altre gran problema. Encara que els alineadors es promocionen com dissenyats a mida, l’absència d’un seguiment regular amb un ortodoncista fa que qualsevol ajustament necessari durant el tractament no es realitzi de manera oportuna. Això contrasta amb l’enfocament d’una clínica dental, on cada pas del tractament és acuradament monitoritzat.


  Són segurs els alineadors dentals?

  Els alineadors invisibles, quan són prescrits i supervisats per dentistes qualificats, són una opció segura i efectiva per la correcció dental. No obstant, la seguretat d’aquests dispositius depèn de varis factors clau:

  • Avaluació exhaustiva: Abans d’iniciar el tractament, és crucial realitzar una avaluació completa de la salut dental i bucal del pacient, incloent radiografies i anàlisi detallat de la mossegada i l’alineació.
  • Supervisió constant: El tractament ha d’incloure revisions periòdiques amb l’ortodoncista per assegurar que les dents s’estan movent segons el que s’hagi previst i ajustar els alineadors si és necessari.

  La compra d’alineadors per internet sense aquestes mesures pot posar en risc la salut dental de l’usuari, ja que no hi ha garantia de que el tractament s’ajusti a les seves necessitats específiques ni de que hi hagi un professional disponible per intervenir en cas de complicacions.  Les garanties de fer-te un tractament d’ortodòncia a una clínica dental 

  Optar per un tractament d’ortodòncia realitzat a una clínica dental ofereix múltiples garanties que no estan contemplades en les opcions de compra per internet:

  • Personalització completa: Cada tractament és completament personalitzat i supervisat per ortodoncistes amb anys d’experiència.
  • Atenció continua: Els pacients reben atenció continua i personalitzada. Qualsevol ajustament es realitza de manera ràpida i eficaç.

  Beneficis addicionals que inclouen:

  • Seguretat i confiança: El tractament a clínica assegura que qualsevol risc potencial és identificat i manejat professionalment.
  • Resultats predictibles: Amb la supervisió d’especialistes, els resultats del tractament seran els esperats i estaran alineats amb les expectatives del pacient.

  Acudir a una clínica dental per un tractament d’ortodòncia no només garanteix la seguretat i efectivitat del procediment, sinó que també assegura una experiència satisfactòria i resultats duradors. A Clínica Cervera portem més de 30 anys no només proporcionant somriures estèticament agradables, sinó que també siguin funcionals i saludables.