• 02 JUL 24

  Somriure gingival: ensenyes molta geniva quan somrius?

  La clau per un somriure més harmònic

  Et sents insegur al mostrar el teu somriure? El somriure gingival és més comú del que penses i pot afectar la teva confiança. Els hi passa a aquelles persones que mostren una quantitat excessiva de geniva. Aquesta condició pot tenir diverses causes, però la bona notícia és que existeixen solucions efectives. 

  A continuació, t’expliquem quines són les causes del somriure gingival i les diferents opcions de tractament disponibles per tu. Des de tècniques mínimament invasives fins a procediments quirúrgics, hi ha moltes maneres de millorar el teu somriure. A Clínica Cervera, podem ajudar-te, assegurant-nos que recuperis la confiança en el teu somriure. T’ho expliquem: 


  Què és el somriure gingival?

  El somriure gingival és una condició en la que es mostra una quantitat excessiva de geniva al somriure. Això pot afectar l’estètica del somriure i, en molts casos, la confiança de qui ho pateix. Tot i que no representa un problema de salut greu, si que podria influir en la percepció que tens de la teva aparença.

  Quan somrius, idealment s’haurien de veure només les dents i una mínima part de les genives. No obstant això, si la geniva que es mostra és més del que s’espera, es considera un somriure gingival. Aquest fenomen pot variar en la seva severitat i tenir diferents causes subjacents. El més important és que, si t’afecta, hi ha solucions disponibles que poden ajudar-te a aconseguir un somriure que et faci sentir més segur i més còmode. 


  Quines són les causes?

  El somriure gingival pot tenir diverses causes, i entendre-les és el primer pas per trobar la solució adequada:

  • Excés vertical del maxil·lar: Quan l’os maxil·lar superior és més llarg del normal, pot provocar més exposició de les genives al somriure.
  • Extrusió dentoalveolar de la porció anterior del maxil·lar: Això passa quan les dents i l’os que les subjecta es desplacen més de l’habitual cap endavant.
  • Hipermobilitat del llavi superior: Si el teu llavi superior es mou massa cap amunt quan somrius, pot quedar al descobert més geniva de l’ habitual.
  • Llavi curt: Un llavi superior més curt no cobreix adequadament les genives al somriure.
  • Erupció passiva alterada: Quan les dents no acaben de sortir completament, deixen més geniva exposada del que seria habitual.


  Té solució

  Afortunadament, el somriure gingival té vàries solucions depenent de la causa i la severitat del cas. Els tractaments van des de procediments simples fins a intervencions més complexes, i un odontòleg especialitzat pot ajudar-te a determinar quin és el més adequat per tu.

  Entre les solucions més comuns, hi trobem: 

  • Gingivoplàstia: Una cirurgia menor que remodela el contorn de les genives per reduir la seva exposició.
  • Ortodòncia: Els aparells dentals poden posicionar les dents i la geniva, millorant l’estètica del somriure.
  • Cirurgia ortognàtica: En casos més severs, pot ser necessària una cirurgia per corregir la posició del maxil·lar.
  • Toxina botulínica: Injeccions de “botox” poden reduir la mobilitat del llavi superior, disminuint l’exposició de les genives.
  • Liposucció del llavi superior: Un procediment quirúrgic que redueix la longitud del llavi superior per cobrir millor les genives.


  En definitiva, si mostrar massa geniva et causa inseguretat, és important que sàpigues que existeixen múltiples tractaments disponibles. A Clínica Cervera, tenim un equip d’experts que poden oferir-te una avaluació completa i personalitzada per determinar la millor solució pel teu cas. No deixis que el somriure gingival afecti la teva confiança; contacta amb nosaltres i descobreix com podem ajudar-te a aconseguir un somriure més harmònic i estètic.