• 29 NOV 17

  Casos d’ortodòncia en mossegades creuades

  Resultats de casos de pacients infantils i juvenils tractats per les doctores Talló y Tribó de Clínica Cervera

  La mossegada creuada és un dels problemes més comuns, especialment en nens. Aquesta consisteix en que, al mossegar, una o vàries dents de l’arcada superior queden per darrera de les dents de l’arcada inferior. El seu origen pot ser dentàri (si els maxil·lars tenen una posició correcta però les dents estan inclinades), esquelètic (si el maxil·lar superior és més petit que l’inferior) o mixte. Com també passa amb la mossegada oberta, un dels mètodes més utilitzats per tractar aquesta patologia de la mossegada creuada és l’ortodòncia. Us mostrem els resultats de pacients infantils i juvenils tractats per les nostres doctores Talló y Tribó. 


  Cas 1


  Aquesta pacient de 6 anys y mig, presentava tres grans problemes: 


  1. Dental: manca d’espai severa. 

  2. Esquelètic: hipoplàsia maxil·lar (falta de desenvolupament de l’os del maxil·lar superior).

  3. Funcional: respiració bucal. 


  Els problemes esquelètic i funcional es van tractar tan bon punt es van detectar. Amb això, es van ampliar les vies aèries, fent possible la respiració nasal, corregint la mossegada creuada anterior i transversal, i augmentant notablement l’espai perquè poguessin erupcionar les dents permanents.  


  Una vegada produït el canvi de dentició, es va tractar la malposició dental, que havia passat de ser un problema greu a lleu.  


  Cas 2


  El dèficit de creixement del maxil·lar superior que patia aquesta pacient havia provocat una mossegada creuada anterior que, si no s’hagués tractat a temps, hauria requerit una intervenció quirúrgica per poder-ho resoldre.  


  Tan sols van ser necessaris quatre mesos d’ortodòncia per estimular el creixement del maxil·lar superior, resoldre la mossegada creuada i afavorir un creixement normal del terç inferior de la cara. 


  Cas 3


  Aquest pacient de 8 anys, presentava una inclinació de les dents incisives superiors cap al paladar més pronunciada de la deguda, ja que aquestes han d’estar lleugerament per davant de les incisives inferiors. En aquesta situació, es frena el creixement anteroposterior (de davant cap endarrere) del maxil·lar i es perpetua la malposició. 


  Els objectius del tractament realitzat són, per tant, possibilitar al maxil·lar créixer amb normalitat, evitar el desgast de les dents anteriors degut a la malposició, facilitar la higiene bucal diària i millorar el somriure i, també l’autoestima del pacient.