• 28 JUL 23

  La Dra. Paula Blanch Fàbregas, experta en medicina dental del son

  Els trastorns respiratoris del son es tracten a Clínica Cervera

  La Dra. Paula Blanch Fàbregas ha rebut el certificat d’ “Experta en Medicina Dental del Sueño”, una acreditació atorgada per la “Sociedad Española de Medicina Dental del Sueño (SEMDeS)”.

  Tan sols uns dos-cents odontòlegs a tota la península han estat acreditats amb aquest  títol, entre ells, la Dra. Blanch, qui reuneix una sèrie de requisits i mèrits sobre trastorns del son que l’han fet mereixedora d’aquest reconeixement. 


  Què és la medicina dental del son i per què es pot tractar en una clínica dental?

  No tothom ho sap, però el paper del dentista pot arribar a ser crucial tant en el diagnòstic com en el tractament de trastorns respiratoris del son. El ronc o l’apnea lleu del son, són dos dels més comuns i a Clínica Cervera ens els trobem sovint entre els nostres pacients. 

  Aquests trastorns no només impedeixen el correcte descans del pacient i, per tant, el desenvolupament normal del seu dia a dia, sinó que poden convertir-se en factors de risc per patologies cardiovasculars, cognitives, etc. Per això és important que es detectin i es tractin a temps.  

  A Clínica Cervera portem molts anys treballant per millorar la qualitat del son i, també de la vida dels nostres pacients. Per això, no només comptem amb la tecnologia i metodologia adequades, sinó també amb tota una experta en la matèria, com la Dra. Paula Blanch.


  Com ho fem? 

  Mitjançant eines tan efectives com el DAM, un dispositiu d’avançament mandibular -una espècie de fèrula com les utilitzades per tractar el bruxisme- que s’utilitza durant les hores del son i serveix perquè la mandíbula canviï la seva posició i faciliti el pas de l’aire. 

  Per determinar si un pacient necessita aquest dispositiu, és necessari que prèviament li fem un estudi que consisteix en un qüestionari, una exploració clínica, fotografies i altre proves diagnòstiques. Per últim, es confecciona de manera personalitzada i s’ajusta periòdicament per tal que sigui efectiu i compleixi la seva funció còmodament.