• 24 ABR 20

    Ortodòncia en quarantena: Quins problemes podrien sorgir i com solucionar-los des de casa

    Pren nota d’ aquestes recomanacions per resoldre petites urgències que podrien sorgir en els teus aparells fixes o alineadors transparents

    La COVID-19 no ens ha parat. A Clínica Cervera seguim estant disponibles per a tots aquells pacients que ho necessitin per casos d’urgència. No obstant, si la quarantena t’ha enganxat en ple tractament d’ ortodòncia, ens agradaria donar-te unes recomanacions per què puguis solucionar alguns petits problemes que podrien sorgir en els teus aparells d’ortodòncia fixa (bràquets) o amovible (alineadors) sense que hagis  de sortir de casa. 


    Com a recomanació general, has de saber que la prevenció és ara més important que mai ja que t’ajudarà a evitar problemes bucals que, en última instància, podrien obligar-te a trencar el confinament per rebre atenció. Per això, extrema el raspallat de dents, dedicant-li com a mínim 3 minuts, 3 vegades al dia, i acompanya-ho d’un col·lutori amb fluor.


    Urgències freqüents amb alineadors transparents

    • Si et rasca un alineador, utilitza una llima de les ungles per llimar l’extrem on molesti. Després, passa-hi una goma d’esborrar per polir-lo.


    • Si cau un “atachement”, no et preocupis. Continua canviant les fèrules amb normalitat, segons t’hagi indicat la teva ortodoncista. Quan tornis a la clínica, et col·locarem l’ “atachement”.


    • Si et cau un botó en el que hi tenies enganxat un elàstic, no posis cap de les gomes (no només aquest elàstic, sinó cap). Segueix amb la col·locació de les fèrules tal i com la ortodoncista t’havia indicat.


    • Si no et queden gomes, posa’t en contacte amb nosaltres i valorarem la millor manera de fer-te-les arribar.


    • Si no et queden més alineadors, usa el darrer durant 12 hores al dia com a mínim, això farà que el tractament continuï estable i no hi hagi moviments de recidiva.


    Urgències freqüents amb ortodòncia fixa

    • Si es desenganxa un tubet al final de l’arc superior o inferior, podria ser que aquest s’aixequi una mica i se’t clavi a la part posterior de la boca. En aquests  casos, pots recobrir l’arc amb cera higiènica (disponible a les farmàcies) per què no punxi, i demanar visita d’urgència per ser atès a la clínica.

     

    • Si la cadeneta (que porta gomes contínues) es trenca, talla-la amb unes estisoretes per la zona on s’hagi trencat. L’ortodoncista te la reposarà quan tornis a la clínica.


    • Si es desenganxa un bràquet i es mou a través de l’arc, has de retirar-lo. Ajuda’t amb unes pinces per separar una mica l’arc del bràquet i treure’l  (per sobre o per sota).


    • Si els fregaments et provoquen alguna llaga, és convenient cobrir tot l’aparell amb cera i fer una esbandida amb qualsevol col·lutori amb clorhexidina (disponible a les farmàcies). Si és una llaga important, et recomanem aplicar-hi alguna substància tòpica (qualsevol gel bioadhesiu que porti àcid hialurònic o clorhexidina), que farà que cicatritzi en 2-3 dies.


    Aquests són només alguns consells que poden servir-te per resoldre de manera momentània els petits problemes que poden sorgir durant la quarantena amb els teus aparells d’ ortodòncia fixa o amovible. No obstant, a Clínica Cervera mantenim les nostres portes obertes per tractar urgències amb cita prèvia i, davant qualsevol problema, pots contactar amb nosaltres per telèfon (972 21 17 27) o e-mail (info@clinicacervera.es).

    + info: Consells que us ajudaràn a resoldre diferents situacions bucals