• 19 JUL 18

  Principals problemes bucodentals dels nens durant l’estiu

  El descuit d’hàbits com el raspallat, l’abús d’aliments i begudes àcids, ensucrats i freds o el seu ritme de vida en aquesta estació, dóna lloc a l’augment de càries, hipersensibilitat i traumatismes

  Si li preguntes a un nen per què és l’estiu, probablement et donarà respostes com jocs a la platja, llargues jornades a la piscina, berenars a base de gelats… En definitiva, uns tres mesos de vacances en els que la desconnexió de la rutina té conseqüències sobre la salut bucodental dels més petits de la casa. 


  Augment de càries i placa bacteriana 

  Trencar amb la rutina sol fer que descuidem hàbits com raspallar-nos les dents. Com a conseqüència, augmenta el risc d’acumulació de placa bacteriana, cosa que pot empitjorar la salut gingival. Aquesta relaxació amb el raspallat, juntament amb l’abús d’aliments i begudes ensucrades, es tradueix en un risc més alt de càries. Per altra banda, els nens acostumen a passar hores dins la piscina i el clor que conté aquesta aigua afavoreix la presència de càlcul “sarro” a les dents. 


  Des de Clínica Cervera et recomanem que acostumis als més petits de casa a portar sempre un raspall a la seva motxilla per tenir cura de la seva higiene bucodental siguin on siguin i després de cada àpat. I sobretot, predica amb l’exemple!


  Hipersensibilitat 

  L’ abús de begudes àcides i ensucrades, totes elles molt fredes, provoquen hipersensibilitat dental, un dolor agut i breu que pot donar-nos problemes a l’ hora de beure o menjar. Per combatre-la, n’hi ha prou amb reduir els aliments i begudes que la provoquen i incloure a la higiene bucodental una pasta especial per dents sensibles.   


  Traumatismes dentals 

  A l’estiu, els nens corren el doble, salten el doble i… cauen el doble. En alguna d’aquestes caigudes poden donar-se un cop a les dents. Si això li passa al teu fill, no toquis la dent. Només esbandeix-li la boca amb aigua i vés al dentista quan abans millor; sobre tot, si la dent ha caigut. Si pots recuperar-la, sigui només un tros o sencera, és possible que es pugui reimplantar si es tracta d’una dent definitiva.